 |
 |
|
 |
 |
Plan C
Muligvis er der noget "for oven" som ikke vil have, at jeg pt. får en ny hund. Først havde jeg kontakt med en opdrætter i Tyskland, som lavede en særdeles interessant parring. Det var på papiret et kuld, som sikkert sjældent findes bedre, - ikke mindre end 5 IPO-verdensmestre ville figurere i stambogen. Jeg kunne dog ikke blive 1. vælger, hvilket jeg affandt mig med, men da kuldet blev født, var der så få tæver, at jeg ikke kunne få nogen.
Så til "PLan B". En dejlig tæve og en særdelse god hanhund blev udset, men i forgårs fik jeg meddelelse om, at denne tæve, som skulle have været mor til min nye hvalp, var nedkommet med et fint lille kuld......dog alle sammen han-hvalpe!
Jeg fik tilbudet om at blive 1. vælger til en han-hund, men har pænt takket nej. Det er helt klart en tæve, som jeg gerne vil have.
Så nu er "Plan C" trådt i kraft. En datter til førnævnte tæve, skal parres for 2. gang med en meget interessant hanhund. Kuldet bliver dog ikke født før sidst i maj, men jeg afventer svar på, om jeg igen kan blive 1. vælger til en tæve, som jeg så evt. kan få sidst i juli.
Ja, hvis man virkelig vil være sikker på at få den rigtige hund, må man også være klar til at vente.
🤭
En selvsikker lille mallehvalp hilser pænt på en voksen, rolig hanhund.
En selvsikker lille mallehvalp hilser pænt på en voksen, rolig hanhund.
"Familieforøgelse"
Jeg har nu besluttet mig for at anskaffe mig hund nr. 3.
Mine 2 dejlige schæferhunde, Nimbus på 4 år og Ezra på snart 6 år, fungerer stadig fint og uden gener trods deres sygdomme i bevægeapparaturet.
Min trang til at dyrke hundesport er stadig 100 % intakt, og da jeg ikke kan bruge hverken Nim eller Ez til dette, har jeg nu taget beslutningen om at få hund nr. 3.
Det er med vemod at jeg efter mange år med schæferhunde nu ser mig nødsaget til at vælge en anden race pga. schæferhundens dårlige sygdoms-statistik, men det er samtidig også med spænding i sjælen, at jeg ser frem til en lille ny hvalp. Valget er - sikkert ikke overraskende for de fleste, som læser på denne side, faldet på racen Malinois, - en korthåret belgisk hyrdehund.
Jeg forventer den nye "familieforøgelse" primo maj i år ´09, hvis alt går efter planen. Og så vil der blive stof til en spændende dagbog mere med denne fantastiske race.
😀
Nimbus med malinoishvalp.
Nimbus med malinoishvalp.
Kredsmesterskab, Skovbo Kr. 84, 17. November
Ezra blev i dag nr. 1 med 96 points i beg. B til kredsmesterskabet i Skovbo, kreds 84. Nimbus blev en pæn 2´er med 92 points. Desuden fik Ezra den bedste lydighed af alle på dagen, - igen kom Nimbus ind på en andenplads her.
Nimbus var ikke helt nede i dæk, selvom han reagerede fint og prompte, men han lagde sig, så hans albuer var 5 cm. over jorden. Desuden glippede indkaldet, da han ved min omkringvending tog det som signal til indkald. Han var dog hurtig og satte sig dog pænt lige foran - men noget før tid.🤩
Pga. Ezras´dårlige hofte og Nimbus´dårlige albue er jeg afskåret fra at træne og dermed konkurrere i programmer, hvori der indgår springmomenter og forsvarsarbejde. Dette betyder, at jeg i Schæferhundeklubben kun kan deltage i begynderprøven, hvilket jeg så valgte at gøre.
Schæferhundeklubbens begynderprøve B er en ren lydighedsprøve med følgende momenter:
Tandvisning 10 points Lineføring 30 points Sid under gang 20 points Dæk m. indkald 20 points Apportering 20 points
Ialt 100 points
Tandvisning. Med hunden i linen, siddende i grundstillingen, viser man hundens bid ved fortænderne, fra venstre og højre side. Hunden må ikke værgre sig og skal forholde sig i ro.
Lineføring Startende i grundstillingen skal man på dommerens signal gå 50 skridt ligeud, - omkringvending, dernæst 10 skridts alm. gang, - 10 skridt i løb, 10 skridt i langsom gang samt 20 skridt alm. gang. Højrevending, - dernæst 15 skridt, højrevending, 15 skridt, omkringvending, alm. gang samt et holdt, hvor hunden uden kommando af sig selv skal sætte sig ned. Dernæst alm. gang over til gruppen, som er en flok på 4 personer, som går i en rundkreds. Her skal man gå rundt om to af personerne, - den ene højre om, - den anden venstre om som i et 8-tal hvorefter man afslutter med et holdt i midten af gruppen. ( Husk at sige "tak til gruppen", når man går ud af den igen på dommerens signal.) Under lineføringen affyres 2 skud, hvor hunden skal forholde sig ligegyldig.
Sid under gang. Øvelsen starter med at man tager linen af hunden. Fra grundstillingen og på dommerens signal går man mindst 10, højst 15 skridt ud, og uden at gøre eller sige andet samt uden at skifte ganghastighed, siges "sit". Hunden skal herpå sætte sig hurtigt og blive siddende. Man skal uændret fortsætte og må ikke kigge bagud eller vride i kroppen som signal til, at hunden skal blive siddende. Man skal fortsætte 30 skridt ligeud og dernæst vende sig og bllive stående. På dommerens signal går man tilbage til hunden og indtager grundstillingen.
Afdækning med indkald. Fra grundstillingen og på dommerens signal går man mindst 10, højst 15 skridt ud, og uden at gøre eller sige andet, siges "dæk". Hunden skal herpå lægge sig hurtigt og blive liggende. Man skal uændret fortsætte uden at ændre ganghastighed og må ikke kigge bagud eller vride i kroppen som signal til, at hunden skal blive liggende. Man skal fortsætte 30 skridt ligeud og dernæst vende sig og blive stående. På dommerens signal kalder man hunden ind foran sig. Den skal komme hurtigt og sætte sig lige foran uden at presse, men må heller ikke sidde for langt fra hundeføreren. På dommerens signal ( 3 sek. efter ) kommanderes hunde "plads", hvorefter hunden hurtigt og præcist skal indtage grundstillingen på ejerens venstre side. Her skal den sidde lige og tæt på.
Apportering Med hunden på plads går man op og henter den 650 g. tunge træapport. Man går dernæst hen og indtager grundstillingen. På dommeresn signal kaster man apporten mindst 10 skridt ud. Igen på dommerens signal afgives kommandoen "apport" til hunden, som derpå hurtigt, frejdigt og præcist skal gallopere ud til apporten, opsamle korrekt på midten, returnere lige hjem, sætte sig tæt foran føreren med apporten i munden uden at tygge. Efter 3 sek. tager hundeføreren apporten fra hunden med kommandoen "slip", - tager apporten i højre hånd og afventer yderligere 3 sek før kommandoen "plads" afgives. Hunden skal så hurtigt og præcist indtage grundstillingen ved hundeførerens venstre ben. Den må ikke sidde skævt.
Selvom det ikke var en særlig stor prøve, hyggede vi os dejligt og fik en god dag, - og endnu et lille minde med hjem.
🙂
Ez og Nimbus, - stadig glade og meget arbejdsvillige trods deres ikke synlige handicaps - og nykårede kredsmestre i Schæferhundeklubbens kr. 84.
Ez og Nimbus, - stadig glade og meget arbejdsvillige trods deres ikke synlige handicaps - og nykårede kredsmestre i Schæferhundeklubbens kr. 84.
Schæferhundeklubbens Færdselsprøve
De sidste 3-4 uger har jeg trænet Nimbus og Ezra til at blive klar til denne prøve, da min veninde Martine syntes, at det ville være hyggeligt og sjovt at tilbringe aftenen sammen. Hun skulle nemlig være prøveleder på dagen.
Og hyggeligt blev det bestemt også. Det var en lille aftenprøve med 8 tilmeldte hunde.
For 9 dage siden gik Ezra så desværre i løbetid, så jeg var noget spændt på, hvordan både hun og Nimbus ville reagere under disse hormonelle påvirkninger.
Mine bekymringer skulle dog vise sig at være ubegrundede. Både Ezra og Nimbus gik fint igennem denne prøve, som vurderes til enten "bestået" eller "ikke bestået". Begge hunde fik dommerens ros for "en dejlig kontakt", og ingen af hundene kiksede i øvelserne. Det nærmeste vi kom et kiks, var Ezra, som lod sig påvirke en smule af en i gruppen, da vi skulle gå 8-tals-gang.
I lydighedsdelen fik Ezra prædikaterne G (god)/SG (særdeles god) samt F (fortrindelig), mens Nimbus udelukkende fik prædikaterne SG og F.
3 af de 8 hunde bestod desværre ikke den første lydighedsdel, som foregik på træningspladsen og indeholder følgende momenter:
1) Lineføring Her vises alm. gang, løb og langsom gang. Omkringvendinger, venstrevending, højrevending samt holdt, hvor hunden automatisk skal sætte sig på plads. Otte-tals-gang gennem en gruppe mennesker med et holdt i midten. Der afgives også under denne øvelse 2 skud, som hunden skal forholde sig ligegyldigt overfor.
2) Fri ved fod. Som lineføring, - men uden line på.
3) Sit under gang. Fra grundstillingen går man lige ud 10-15 skridt, hvorefter hunden på kommandoen "Sit" hurtigt skal sætte sig, mens hundeføreren (hf) uden at gøre nogen form for signaler, fortsætter i samme tempo fremad yderligere 30 skridt, - vender om mod hunden og står indtil dommeren beordrer hf til at gå tilbage til hunden.
4) Afdækning med indkald. Fra hundens siddestilling kommanderes "plads" og man fortsætter yderligere 10-15 skridt ligeud, - fri ved fod, hvorefter hf afgiver dæk-kommando, - samt fortsætter uden flere signaler lige ud yderligere 30 skridt. Hf vender om og står afventende, indtil dommeren giver signal til indkald. Her skal hunden så hurtigt galopere til hf og sætte sig tæt foran. På dommerens signal kommanderes hunden "på plads" ved hf´s venstre side.
5) Afdækning med afledning. Hf fører nu hunden til sidelinien, hvor grundstillingen indtages ( hunden på plads ved hf´s venstre side ). På dommerens signal dækker hf hunden af og går 30 skridt væk fra hunden, og står med ryggen til. Dernæst udfører en anden hf med sin hund øvelserne 1-4 på banen og der skydes igen 2 gange, mens hunden ligger afdækket. På dommerens signal går hf tilbage til hunden, og stiller sig på dennes højre side. Igen på dommerens signal kommanderer hf hunden på plads tilbage i grundstillingen.
(Øvelserne 2-5 er identiske med øvelserne af samme navn i IPO 1)
Den sidste del af færdselsprøven foregik i bymiljø. Her tester man hundens psykiske stabilitet i forskellige situationer ( under gang, i siddeøvelse, i afdækningsøvelse, afbinding med en passerende hund forbi, mens ejeren er ude af syne, samt trafik af forskellig art).
Alt i alt en sjov og hyggelig aften med søde hundemennesker i schæferhundeklubben, kreds 84, Skovbo.
Nimbus under øvelsen "Fri ved fod". Dommerens kommentar til både Ezra og Nimbus var "en dejlig kontakt".
Nimbus under øvelsen "Fri ved fod". Dommerens kommentar til både Ezra og Nimbus var "en dejlig kontakt".
Ezra under øvelsen "Fri ved fod".
Ezra under øvelsen "Fri ved fod".
Nimbus og jeg afventer signal fra dommeren om tilladelse til at påbegynde øvelsen "fri ved fod", som starter med at vi går i 8-tal gennem gruppen, - de 4 mennesker, som går rundt i ring.
Nimbus og jeg afventer signal fra dommeren om tilladelse til at påbegynde øvelsen "fri ved fod", som starter med at vi går i 8-tal gennem gruppen, - de 4 mennesker, som går rundt i ring.
Nimbus og jeg på vej til "Afdækning m. afledning"
Nimbus og jeg på vej til "Afdækning m. afledning"
Ezra og jeg på vej væk fra gruppen under øvelsen "Fri ved fod".
Ezra og jeg på vej væk fra gruppen under øvelsen "Fri ved fod".
Indslag i TV2 Øst
I dag blev jeg kontaktet af TV2 Øst, som bad mig kommentere dét faktum, at 12-15.000 hunde årligt aflives i Danmark, - mange pga. adfærd. Man kan se dette indlæg på TV2 Øst´s hjemmeside. Husk at find den rigtige dato ( 12.08.07 ). Indslaget hedder "Hunde aflives".
http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/?r=3
Farvel til Pluto
Vores alle sammens dejlige kæmpestore Pluto er gået til de evige jagtmarker. Mandag d. 18. juni tog Peter den endelige beslutning, og lod Pluto sove stille ind hos dyrlægen. Jeg har kendt Pluto siden hans hvalpetid, og han har fungeret fantastisk med alle mine hunde, - også de hanhunde, som jeg har haft i hans tid, - Falko, Ux og sidst Nimbus. Altid sød, rar og legesyg, - aldrig arrig eller stridslysten. Pluto vil blive savnet!
Store dejlige Pluto i forgrunden med Nimbus og Ezra bag sig.
Store dejlige Pluto i forgrunden med Nimbus og Ezra bag sig.
SOR Hundeskole får ny hjemmeside
Det er nu lige oppe over, at min "ny-renoverede" hjemmeside,
www.hundeskole.dk
går i luften.
Der vil blive et nyhedsbrev, som man kan tilmelde sig, så man på den måde kan holde sig orienteret om, hvad der sker af initiativer i SOR Hundeskole.
Som noget nyt, vil man også kunne læse nogle flere af kursisternes selvskrevne historier og om deres møde med Pack Bonding metoden.
Hundene kigger interesseret til, når hestene skal ind og fodres i stalden.
Hundene kigger interesseret til, når hestene skal ind og fodres i stalden.
|
|
 |
|
|
|